Skip to content

Inför en sändning i Digitalstudion

Att planera er sändning i god tid är A och O för ett gott resultat. Med Digitalstudions checklista är det enkelt att hålla koll på alla förberedelser inför produktionen.

Presentationsmaterial som ska ingå i sändningen måste vara färdigproducerad. Filer måste skickas som nedladdningsbara länkar eller lämnas över på USB alternativt på hårddisk till Digitalstudion senast … dagar innan produktionsdagen, och er grafiska profil medsänds även i samband med detta. 

Om ni har några generella funderingar kring format, bildupplösning med mera,
kontakta oss direkt så hjälper vi er!


 

Presentationer

Vi tar emot presentationsmaterial som  Powerpoint och Keynote. Gällande format görs dessa i 16:9 format med upplösning 1920 x 1080 pixlar. Undvik att använda länkar till hemsidor och andra sändningsplattformar. Om ni önskar spela upp en film i samband med presentationen levereras denna separat och bör inte läggas in presentationen.

Hjälp att skapa grafiskt innehåll och inspelningar

Våra medarbetare har stor erfarenhet av att skapa grafiskt material för TV-sändningar och hjälper gärna er med ert content. Behöver ni även hjälp att filma intervjuer eller göra andra inslag inför er sändning finns vi till förfogande.

Grafiskt material till LED-vägg

LED-väggen i studion är av högsta kvalitet med pixelmått 2,5 mm. Storleken på skärmen är 4320x2400mm.

Filmer

Filmer både produceras och levereras i 16:9 format med en upplösning på 1920 x 1080px med Prores 4444 eller Prores LT samt en strömhastighet på 16-18 Mbit/s.

Grafik på sändning

Ni kan använda både rörlig och fast grafik ovanpå er sändning. Det kan vara en infälld namnskylt, er logga eller agendan för dagen. Den rörliga grafiken levereras till oss i Apple ProRes 4444 med Alpha. Den fasta grafiken med PNG-bilder med undantag för egenproducerade agendor som kan levereras i JPEG.

Stillbilder

Stillbilder levereras som PNG, TIFF och JPG och är i 1920 x 1080 pixlar samt i 16:9 format.

Vad hinner ni med på en dag?

Vad hinner ni med på en heldag i studion? I mångt och mycket beror det på vilken typ av produktion ni ska göra men framför allt hur väl förberedda ni är inför sändningen. För den enklaste sändningen där ni har en till två talare och moderator kan en halvdag fungera fint.

Vid en ordinarie livesändning där ni har tre till fyra olika programpunkter (paneldiskussioner, demos, föreläsning) är minst en heldag att rekommendera i studion.

Heldag:

08.00-10.00
Tillgång till studion, inläggning av material samt teknisk genomgång
10.00-12.00
Repetition med moderatorer
12.00-13.00
Lunch
13.00-14.00
Genomdrag med deltagare
14.00-14.30
Teknisk ställtid
14.30-16.30
Sändning
16.30-17.00
Teknisk ställtid, överlämning av inspelat material samt avslut i studion

Tiden går verkligen fort i vår studio så fundera noga hur mycket tid ni vill och behöver avsätta för repetitioner. Tänk på att allt ska rymmas inom er bokade studiotid, vilket även inkluderar inläggning av videomaterial och bilder i våra datorer. Om ni har mycket grafiskt material, många filer, kommer det ta längre tid, vilket minskar tiden för repetition. Vid mycket material erbjuder vi också att lägga in materialet i förväg och för oss på egen vald tid innan er ankomst till studion, kontakta projektledaren för mer info.

Valfri rubrik

Watch weekly Video Show